Onze groenvoorziening is elke dag wel ergens in de buurt aan het schoffelen, planten, snoeien, afval bakken legen of afval aan het ruimen.

We onderhouden de openbare ruimte, schoolpleinen, sportaccommodaties en natuurgebieden. Natuurlijk leer je om te werken volgens de hoogste kwaliteitsnormen (VCA**) en word je opgeleid tot een groenprofessional.

Zo ziet je dag eruit

Je begint je werkdag met koffie samen met je collega’s. Even rustig opstarten en bijpraten. Je werkbegeleider heeft inmiddels met de teamleider gesproken en de werkzaamheden afgestemd. Je rijdt met jouw team naar de werkplek. Hier moet geschoffeld worden, er liggen wat blikjes en een oude krant. Het valt je op dat er wat tegels scheef liggen, dit meld je bij je werkbegeleider zodat het doorgegeven kan worden aan de gemeente. Nadat je alles netjes hebt gemaakt, heb je vanmiddag een spoed klusje. Je collega’s gaan verder waar ze gebleven zijn, maar jij gaat met de werkbegeleider naar een ander deel van de wijk, waar het pad te smal is geworden door de snelle groei van de beplanting. Gezamenlijk knip je de randen terug en ruim je het afval op. Met de bladblazer zorg je dat alles er weer netjes uit ziet. Aan het eind van de middag heb je gezamenlijk overleg en wordt er een toolbox-meeting gehouden. Een toolbox-meeting is kort veiligheidsoverleg. Het gaat over fysiek veilig werken (bijvoorbeeld: hoe werk je veilig langs de weg) maar ook om sociaal veilig werken (bijvoorbeeld: begrip voor elkaar). Nadat het gereedschap is opgeruimd, de schoffel geslepen is, rond je de dag af en ga je naar huis. Weer wat geleerd.