In de catering ben je bezig met koken, eten bereiden en… met mensen!

Vind jij het leuk om anderen te helpen en om iets lekkers te maken? Dan is de catering echt iets voor jou. Je kunt aan de slag in de kantine, bedrijfsrestaurant, keuken of bediening.

Zo ziet je dag eruit

Om 8 uur start je werkdag. Samen met je collega’s en je werkbegeleider spreken jullie de dag door; wat staat er op de planning? Er moeten vandaag extra broodjes gemaakt worden vanwege een grote bijeenkomst. Om 10 uur wordt het drukker in het restaurant: Je zorgt ervoor dat de vitrine met o.a. tosti’s en gevulde koeken er goed gevuld bij ligt. Na je eigen pauze is het tijd om aan de broodjes te beginnen. Voor de grote bijeenkomst zet je de broodjes en de koffie en thee op een kar. Jij brengt alles naar de vergaderruimte: ze zijn blij je te zien, want ze hebben trek! Als je weer terugkomt in het restaurant is het druk! Iedereen lust wel een broodje, kopje soep of iets anders lekkers.

 Om half 2 gaan jij en je collega’s zelf pauze houden. Daarna is het tijd om de keuken en het restaurant op te ruimen. Zo ziet alles er weer keurig uit voordat de mensen middagpauze komen houden. In de middag is er nog gelegenheid voor de toolbox: hier wordt elke keer aandacht gegeven aan een bepaald onderwerp. Deze keer is dat hygiëne in de keuken. Samen met je werkbegeleider maak je afspraken over het controleren van voedsel en hoe vaak jij je handen moet wassen!  Aan het eind van de middag zorg je ervoor dat alles klaar staat om morgen weer goed van start te gaan! Bij het afsluiten van de dag kijk je tevreden rond: dat ziet er weer keurig uit! En je hebt als team weer een mooie klus geklaard!