Een schoon gemeentehuis, kantoor, schoolgebouw of bedrijfsruimte.

Een schoon gemeentehuis, kantoor, schoolgebouw of bedrijfsruimte: het zorgt voor tevreden mensen. Zie jij jezelf al werken als schoonmaker, maar vind je het lastig om aan een baan te komen en kun je wel wat hulp gebruiken? Wij bieden een leerwerktraject waarmee je het SVS-diploma (basisopleiding schoonmaken) haalt. Na het opdoen van praktijkervaring ben je helemaal klaar om aan de slag te gaan als professionele schoonmaker.

Zo ziet je dag eruit

Je werkt vandaag op het gemeentehuis. Daar start je om 8 uur. Je kijkt op het bord waar je vandaag ingepland bent en gaat aan de slag. Je hebt je eigen schoonmaakkar, met daarop alles wat je nodig hebt: doekjes, water, dweil en nog veel meer. Je begint vandaag bij een aantal kantoren. Er zijn mensen aan het werk, dus je vraagt of het uitkomt, Bij één kantoor is iemand in overleg, daar ga je later die ochtend nog wel even langs. Na de ochtendpauze hebben jullie teamoverleg. Je werkbegeleider vertelt over veranderingen in de planning en dat er binnenkort een nieuwe collega start: fijn, want een paar extra handen kunnen jullie wel gebruiken. Daarna starten jullie met de toolbox: hier wordt elke keer aandacht gegeven aan een bepaald onderwerp. Deze keer is dat veiligheid op het werk. Samen wordt er bijvoorbeeld gekeken waar de nooduitgangen zich bevinden en wat je moet doen als het alarm afgaat.

Na de lunchpauze ga je in de centrale hal aan de slag. Het is een grote ruimte, dus je bent hier de rest van je werkdag wel mee bezig. Natuurlijk heb je ’s middags ook nog een korte pauze. Je werkbegeleider komt aan het eind van de middag nog even langslopen om te vragen of alles goed gaat. Je had nog een vraag over het gebruik van een bepaald schoonmaakmiddel, dus die stel je gelijk. Aan het eind van de dag kijk je tevreden rond: dat ziet er weer keurig uit! En je hebt als team weer een mooie klus geklaard!