“Ik werkte bij de groenvoorziening van MidZuid en nu bij het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam, een hele verandering”.

Tussen de mensen zijn dan voel ik mij op mijn best”, vertelt Nick van den Hout. “Ik ben sociaal en altijd op zoek naar een uitdaging. Dat laatste gaf mij een reden om door te willen groeien.”

Groene vingers

Nick vertelt: “Ik ben geboren in Breda en woon in Lage Zwaluwe. Door een hersenvliesontsteking ben ik op mijn tweede slechthorend geworden. Ik weet dus niet beter dan dat ik zonder gehoor door het leven ga. Mijn jeugd bracht ik door op de ‘dovenschool’ in Sint-Michielsgestel. Een stagebegeleider daar vond dat ik na mijn schooltijd naar een internaat moest, maar dit vond ik niets. Via via kwam ik in contact met MidZuid. Ik startte daar op mijn achttiende in de groenvoorziening in Made. Ook volgde ik opleidingen die te maken hebben met het groenvak. 7 jaar heb ik er met veel plezier gewerkt, lekker buiten bezig zijn en mijn gehoor was geen belemmering. Toch wilde ik ook iets anders proberen.”

Zoektocht naar Nicks droombaan

Nick ging op zoek naar een nieuwe uitdaging. Omdat hij gedetacheerd wilde worden kwam hij bij Mary van Blerck, detacheringsconsulent terecht. De klik was er gelijk. Mary is ook slechthorend dus ze begreep de uitdagingen waar Nick tegenaan loopt. Na een zoektocht kwam Nick bij 2dehandsbouwmaterialen.nl terecht, een specialist in tweedehands bouwmateriaal. Hier heeft Nick een tijdje gewerkt. Hierna is hij in de groenvoorziening in Lage Zwaluwe gaan werken. Nick en Mary kwamen 7 maanden na zijn detachering weer in gesprek. Want de werkplekken waren toch niet helemaal wat Nick zocht. Via via kreeg Nick het samen met Mary voor elkaar om in gesprek te gaan bij het OM in Rotterdam.

Van Lage Zwaluwe naar Rotterdam

IMG 9097Het eerste gesprek bij het OM had Nick samen met Mary met Peter Sonneveld, inmiddels al 44 jaar werkzaam bij justitie. Ondanks dat het OM een heel andere omgeving is dan Nick gewend is, wordt Peter getriggerd door Nick zijn enthousiasme. Nick mag gaan proefdraaien. Nick zegt hierover: ‘’ik moest wennen aan de normen en waarden die hier op kantoor gelden. Een officier van Justitie spreek je altijd eerst aan met u en niet iedereen wil of kan altijd een praatje maken, iets wat ik graag doe.” Maar hij wordt warm ontvangen en met behulp van zijn jobcoach Barbara en Peter vindt hij zijn weg. Het werk bevalt goed. Hij heeft een administratieve functie binnen het strafrechtproces. Zijn verantwoordelijkheid is om alle documenten, zoals proces-verbalen, in te scannen en te controleren. “Ik zie van alles voorbijkomen, vertelt Nick”. Ook de niet zo leuke dingen zoals moordzaken komen voorbij. Soms is het heel druk. Ik ben hierdoor stressbestendiger geworden.” Van maandag tot en met vrijdag reist Nick met de trein van Lage Zwaluwe naar Rotterdam. Soms heeft hij vertraging maar het weerhoudt hem er niet van om iedere dag weer vrolijk binnen te komen en aan de slag te gaan. “Ze houden hier rekening met mij. Als er een evenement is of een opleiding dan komt er een tolk waardoor ik ook alles kan volgen”. Nick werkt nu bijna 1 jaar bij het OM. “Ik wil hier nog lang niet weg, ik ben volwassen geworden door het werk dat ik nu doe.” Ga zo door Nick!